Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Jehněčí Rogan Josh

Jehněčí Rogan Josh

Ingredience

  • 500 g libového skopového masa nakrájeného na kostky 
  • 170 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 10 hřebíčků
  • 10 zrnek černého pepře
  • 60 g loupaných mandlí
  • 2 lusky kardamomu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 nakrájená cibule
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl
  • ½ konzervy loupaných rajčat
 

Postup přípravy

Jehněčí maso dáme do misky, zalijeme jogurtem, necháme přes noc na chladném místě. Ze zázvoru, česneku, muškátového oříšku, hřebíčku, pepře, mandlí a kardamomu a trochy vody umixujeme pastu. Na pánvi orestujeme cibuli, vmícháme pastu z koření a lehce 1 minutu povařte. Přidejte kurkumu, chilli, římský kmín, papriku, koriandr a sůl a minutu povařte. Přidejte skopové, marinádu a rajčata a na mírném ohni dusíme asi 40 - 50 minut dokud maso není měkké a omáčka dostatečně hustá. Pokud se směs během vaření zdá být příliš suchá, přidáme trochu vody.
Podáváme s rýží.

2016-09-28

tomas pavlik

0 Komentář

Mohlo by vám přijít k chuti

Komentář (0)

Cookies & ochrana soukromí

Pokračovat bez přijetí

Abychom Vám zajistili ještě lepší nákupní zážitek, používáme na našem e-shopu sadu analytických a marketingových nástrojů, které nám s tím pomáhají. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využitím cookies a předáním našim partnerům pro personalizaci na reklamních sítích. Pomocí tlačítka "Přizpůsobit" si můžete upravit nastavení cookies dle vlastního uvážení.

Přizpůsobit