Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Rozumím
Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

Asie ve vaší kuchyni

Bambusové výhonky plátky Exotic Food 227g

Bambusové výhonky - plátky v mírně kyselém nálevu.

Vhodné pro přípravu jídel thajské kuchyně.

Sterilováno.

Bambusové výhonky plátky Exotic Food 227g

Bambusové výhonky plátky Exotic Food 227g

Bambusové výhonky - plátky v mírně kyselém nálevu.

Vhodné pro přípravu jídel thajské kuchyně.

Sterilováno.

Více informací

26,10 Kč

ks

Zboží je skladem, do 5 dnů u vás

Bambusové výhonky patří mezi nepostradatelnou součást asijské kuchyně. Bez nich si lze asijskou kuchyni opravdu jen stěží představit. Jedná se o mladé výhonky bambusu, které právě vyklíčily. Obsahují mnoho prospěšných látek, např. vitamin B a C, minerály, bílkoviny a sacharidy. Bambusové výhonky se používají do hlavních jídel, polévek či salátů. Pro svou křehkost a vynikající chuť jsou čím dál tím oblíbenější nejen v zemích, odkud pocházejí, ale také v Evropě. V české kuchyni je možné použít bambusové výhonky do leča, rizota nebo zeleninové polévky. Bambusové výhonky však máme spojeny především s asijskou kuchyní, kde se využívají do salátů, k drůbežímu a hovězímu masu, do nudlových a zeleninových směsí nebo k rýži. Hodí se také perfektně k pokrmům z ryb a mořských plodů. Pokud se bambus dobře připraví a uvaří, stává se z něj opravdu vynikající delikatesa! Nelze se proto divit, že se ročně spotřebují tisíce tun těchto bambusových výhonků.

Zajímavost

Čínská medicína již od pradávna používala bambus k léčení různých druhů nemocí. Kyselina křemičitá, kterou rostlina obsahuje (známá též pod názvem bambusový cukr) je vynikajícím lékem na astma. V čínské medicíně jsou využívány také kořeny bambusu jako prevence proti jedné z nejzákeřnějších civilizačních chorob – rakovině. Bambusové třísky, takzvané „zhuru“, které se získávají ze střední vrstvy bambusu, mají rovněž prokázané léčivé účinky. Pomáhají například při detoxikaci organismu a odstraňování hlenu, horečkách nebo křečích. Oblíbená je i bambusová míza, která se používá při křečích, horečce a dokonce při léčbě epilepsie u dětí. Z bambusu se dají využít také jeho listy, které jsou zase výborné například při zánětech dolních močových cest, protože eliminují krev v moči. Kuzhuye, hořké bambusové listy, se využívají například při zimnicích, horečkách a zánětech plic. Využití bambusu v čínské medicíně je velice pestré.

Země původu:  Thajsko

Hmotnost:  227 g     Hmotnost pevného podílu:  140 g

Výrobce:  Exotic Food, Sriracha, Thajsko

Bambusové výhonky ( 61 % ),

pitná voda,

kyselina: kyselina citrónová

energetická hodnota:  49 kJ / 12 kcal

tuky:  < 0,5 g,   z toho nasycené mastné kyseliny:  < 0,1 g

sacharidy:  0,7 g,   z toho cukry:  0,6 g

bílkoviny:  1,1 g

sůl:  < 0,01 g

neuvádí se

Mohlo by vám přijít k chuti