Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Polévka Tom Kha Kai – Pálivá kuřecí polévka s kokosovým mlékem a galangou

Polévka Tom Kha Kai – Pálivá kuřecí polévka s kokosovým mlékem a galangou

Suroviny k přípravě

  • Suroviny 4 porce
  • Kuřecí prsa 400g
  • Kokosové mléko 600ml
  • Kuřecí vývar 300ml
  • Kořen Galanganu 40g/3cm/
  • Limetové listy 12ks
  • Citrónová tráva 2 ks / stonky/
  • Limetka 1 ks /šťáva/
  • Rybí omáčka 4 polévkové lžíce
  • Koriandrové listy 2 lžíce
  • Cherry rajčata 12 ks
  • Žampiony 8 ks
  • Chilli papričky 4 ks
 

Postup přípravy

V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Přidáme nakrájenou citronovou trávu /každý stonek překrojíme na cca 5 větších kusů/, galangan nakrájený na hrubé plátky, nakrájené chilli papričky, limetové listy překrojené na půl a necháme vařit cca 5 minut. Poté přidáme kokosové mléko, nakrájené kuřecí maso na tenké plátky, nakrájené žampiony a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme celá cherry rajčata. Dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou. Zdobíme koriandrovými listy a chilli papričkami.

 

2017-04-27

tomas pavlik

0 Komentář

Mohlo by vám přijít k chuti

Komentář (0)

Cookies & ochrana soukromí

Pokračovat bez přijetí

Abychom Vám zajistili ještě lepší nákupní zážitek, používáme na našem e-shopu sadu analytických a marketingových nástrojů, které nám s tím pomáhají. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využitím cookies a předáním našim partnerům pro personalizaci na reklamních sítích. Pomocí tlačítka "Přizpůsobit" si můžete upravit nastavení cookies dle vlastního uvážení.

Přizpůsobit