Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Rozumím
Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

Asie ve vaší kuchyni

Rýže jasmínová Red Dragon 4,54 kg

Dlouhozrnná loupaná jasmínová rýže.

Vhodná k přípravě jídel z asijské kuchyně.

Rýže jasmínová Red Dragon 4,54 kg

Rýže jasmínová Red Dragon 4,54 kg

Dlouhozrnná loupaná jasmínová rýže.

Vhodná k přípravě jídel z asijské kuchyně.

Více informací

270,00 Kč

ks

Zboží je skladem, do 5 dnů u vás

Jasmínová rýže patří mezi nejoblíbenější druhy rýže na celém světě. Jedná se o dlouhozrnnou rýži, původem z Thajska, jejíž originální název je Khao chao. Před vařením jsou zrníčka lehce průsvitná. Po vaření hezky zbělají a působí nadýchaným dojmem. Zrníčka při vaření nádherně voní po jasmínových květech. Podobně voní i rýže Basmati, ale na rozdíl od ní má po uvaření Jasmínová rýže lepivou strukturu. Díky této lepivé konzistenci je ideální pro přípravu různých nákypů a sladkých dezertů. Samozřejmě se připravuje také jako příloha a díky své lepivosti ji lze dobře uchopit hůlkami. Připravuje se stejně jako běžná dlouhozrnná rýže, do vody se ale nepřidává sůl. Svou chutí může připomínat ořechy. Výborně se hodí také k thajským pokrmům, k rybám, kořeněným jídlům apod. Jasmínová rýže obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, např. cenný sodík a vitamín B1. Snižuje rovněž cholesterol v krvi a je doporučována při dietách.

Návod k použití jasmínové rýže:

Návod k použití: 1/ V běžné nádobě: Rýži properte, dejte do hrnce 2 díly vody a 1 díl rýže a přidejte sůl (dle vlastní chutě). Přiveďte k varu a poté přesuňte na nejmenší plotýnku, kde nechte rýži pomalu probublávat zhruba 15 minut. Po této době už by měla být všechna voda vyvařená. Rýži ještě nechte chvíli odpočinout a před podáváním ji nakypřete.

2/ V rýžovaru:  Naberte 3 až 4 hrnky (200 ml) rýže a vložte je do nádoby na rýži. Rýži propláchněte ve vlažné vodě a nechte dobře odkapat. Přidejte vodu do ¾ nádoby s rýží a přidejte jednu kávovou lžičku soli (dle vlastní chuti). Po vložení nádoby s rýží do rýžovaru a zapnutí, neotvírejte víko a nemíchejte rýži v průběhu doby vaření, protože se sníží intenzita vůně. Doba přípravy rýže v rýžovaru je přibližně 30 minut. Tlačítko se vypne, až bude rýže hotová.Když je jasmínová rýže hotová, zamíchejte ji vidličkou a podávejte teplou.

Při přípravě rýže postupujeme podle podmínek, uvedených v návodu výrobce rýžovaru.

Země původu:Kambodža

Skladujte v suchu, chraňte před mrazem a teplem.

Minimální trvanlivost do:  viz spodní část obalu

Prodávající: F.W.Tandoori s.r.o., Vonoklasy 155, 252 28 Černošice, Česká republika

 

 

 

 

Rýže 100 %

 
   
 

Výživové údaje /Nutritional facts

 

na 100 g

Energetická   hodnota / Energia/Calories

1514 kJ / 357 kcal

Tuky/Fat

2 g

z toho nasycené / nasýtené mastné kyseliny/saturated

2 g

 

Sacharidy/Carbohydrate

76,9 g

z toho cukry/sugars

0,1 g

Bílkoviny / Bielkoviny/Proteins

7,3 g

Sůl / Soľ/Salt

0 g

   

Neuvádí se.

Mohlo by vám přijít k chuti