Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Rozumím
Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

Asie ve vaší kuchyni

Wasabi pasta PRB 43g

Pálivá pasta s křenem a křenem wasabi. 43 g. Ochucovadlo. S cukrem a sladidlem*.

Hmotnost: 43 g

Minimální trvanlivost do:

Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření skladujte v chladničce (+6 °C) a spotřebujte do datumu minimální trvanlivosti.

Dovozce: F.W.Tandoori s.r.o., Vonoklasy 155, 25228 Černošice, Česká republika

Vyrobeno v Číně.

Wasabi pasta PRB 43g

Wasabi pasta PRB 43g

Pálivá pasta s křenem a křenem wasabi. 43 g. Ochucovadlo. S cukrem a sladidlem*.

Hmotnost: 43 g

Minimální trvanlivost do:

Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření skladujte v chladničce (+6 °C) a spotřebujte do datumu minimální trvanlivosti.

Dovozce: F.W.Tandoori s.r.o., Vonoklasy 155, 25228 Černošice, Česká republika

Vyrobeno v Číně.

Více informací

56,60 Kč

ks

Zboží je skladem, do 5 dnů u vás

Wasabi neboli „japonský křen“ patří neodmyslitelně k japonské kuchyni a zejména pak do pokrmů, jako je sushi. Pasta Wasabi Miyata je velmi pikantní a perfektně nahradí čerstvou rostlinu wasabi, která má velmi specifické nároky na prostředí a její pěstování je velmi náročné. Jeho unikátní ostrá chuť připomíná pálivou hořčici a dráždí nosní dutinu. Wasabi obsahuje vitamín C, draslík, vápník, hořčík, velké množství vlákniny a také izothiokyanáty, které mají protirakovinné a antibakteriální účinky.

Zajímavost

Podle japonské legendy se před stovkami let jeden rolník rozhodl pěstovat wasabi v jedné odlehlé horské vesnici. Svým výsledkem se pochlubil mocnému válečníku Iejasu Tokugawovi. Ten si wasabi velmi oblíbil a později, když se stal šógunem, jej vyhlásil za poklad, který se smí pěstovat pouze v oblasti Šizuoka. Wasabi se však stalo natolik populární, že jej lidé začali pěstovat i v jiných oblastech. Mladé rostlinky se v té době pěstovaly na jednoduchých mokrých polích. O několik let později byla vyvinuta nová technika pěstování. Wasabi se sázelo do půdy podél horských potoků. Čistá horská voda a minerální složení půdy přispěly ke zvýšení jeho kvality. Toto pěstování však bylo finančně velmi náročné, proto se začalo pěstovat opět levnějším způsobem v mokré půdě (na terasovitých záhonech z drobného štěrku, kterými protéká čistá, studená voda). Tento způsob pěstování v Japonsku přetrvává dodnes.

pitná voda, křen, laktóza 12%, sladidlo: E420, kukuřičný olej, jedlá sůl, křen wasabi 5 %,  mletá sušená kurkuma, zahušťovadlo: E415; barvivo: E133.

*Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota

1279 kJ/ 306 kcal

Tuky

9,2 g

z toho nasycené mastné kyseliny

1,1 g

Sacharidy

52,3 g

z toho cukry

22 g

Bílkoviny

3,4 g

Sůl

8,3 g

laktóza

Mohlo by vám přijít k chuti