Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Rozumím
Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

Asie ve vaší kuchyni

Wasabi pasta Miyata 43g

Pálivá pasta s křenem a křenem z wasabi. 

Hmotnost balení: 43g

Země původu: Čína

Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření  skladujte v chladu /+6°C/ a spotřebujte do datumu minimální trvanlivosti.

Nadměrná spotřeba může vyvolat projímavé účinky.

Wasabi pasta Miyata 43g

Wasabi pasta Miyata 43g

Pálivá pasta s křenem a křenem z wasabi. 

Hmotnost balení: 43g

Země původu: Čína

Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření  skladujte v chladu /+6°C/ a spotřebujte do datumu minimální trvanlivosti.

Nadměrná spotřeba může vyvolat projímavé účinky.

Více informací

60,00 Kč

ks

Zboží je skladem, do 5 dnů u vás

Wasabi neboli „japonský křen“ patří neodmyslitelně k japonské kuchyni a zejména pak do pokrmů, jako je sushi. Pasta Wasabi Miyata je velmi pikantní a perfektně nahradí čerstvou rostlinu wasabi, která má velmi specifické nároky na prostředí a její pěstování je velmi náročné. Jeho unikátní ostrá chuť připomíná pálivou hořčici a dráždí nosní dutinu. Wasabi obsahuje vitamín C, draslík, vápník, hořčík, velké množství vlákniny a také izothiokyanáty, které mají protirakovinné a antibakteriální účinky.

Zajímavost

Podle japonské legendy se před stovkami let jeden rolník rozhodl pěstovat wasabi v jedné odlehlé horské vesnici. Svým výsledkem se pochlubil mocnému válečníku Iejasu Tokugawovi. Ten si wasabi velmi oblíbil a později, když se stal šógunem, jej vyhlásil za poklad, který se smí pěstovat pouze v oblasti Šizuoka. Wasabi se však stalo natolik populární, že jej lidé začali pěstovat i v jiných oblastech. Mladé rostlinky se v té době pěstovaly na jednoduchých mokrých polích. O několik let později byla vyvinuta nová technika pěstování. Wasabi se sázelo do půdy podél horských potoků. Čistá horská voda a minerální složení půdy přispěly ke zvýšení jeho kvality. Toto pěstování však bylo finančně velmi náročné, proto se začalo pěstovat opět levnějším způsobem v mokré půdě (na terasovitých záhonech z drobného štěrku, kterými protéká čistá, studená voda). Tento způsob pěstování v Japonsku přetrvává dodnes.

Složení: pitná voda, strouhaný křen 19%, laktóza, zvlhčující látka E420, sojový olej, jedlá sůl, strouhaný křen wasabi  1,6%, Kyselina E330, mletá kurkuma, zahušťovadlo E415, aroma/obsahuje hořčičné semeno/, barvivo E133

Energetická hodnota 1344kJ/322kcal  
Tuky 14g
Z toho nasycené kyseliny 6,8g
Sacharidy 51g
Z toho cukry  23g
Bílkoviny 1,5g
Sůl 9,5g

Alergeny: Sója, Laktóza, hořčičné semeno

Mohlo by vám přijít k chuti